Històricament els mestres cervesers designaven stout a les cerveses negres més potents del seu repertori. Per capitalitzar l’èxit comercial de les porter (cerveses més bebibles pels treballadors dels molls britanics), aquestes varen començar a anomenarse Porter Stout.
L’ús del llenguatge ha fet que les stout comercials actualment siguin
cerveses “de sessió”, mes lleugeres i caracteritzades pels aromes torrats, com
per exemple la coneguda Guiness.
L’Estornell és una Irish Dry
Stout molt bebible, suau i poc calòrica. És una cervesa d’alta fermentació,
molt fosca però lleugera, com l’ocell. La intensitat de l’ordi torrat, que dóna
part del seu caràcter amarg i astringent, és balancejada per una certa acidesa
provinent de la malta de blat. Tot això, arrodonit per un final de fruits secs
i capuccino, gràcies a la malta xocolata.
4,5 º alcohòlics / 38
IBUS / 145 Kcal/ampolla
de 33cl
Servir a
10-12º
Consumir preferentment abans de desembre 2014.
Productor: Pablo. Lot: 15-12-13
Productor: Pablo. Lot: 15-12-13
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada