dissabte, 2 de novembre del 2019

Weissbier

Les weissbier són les cerveses de blat típicament alemanyes. El blat és un dels cereals més proteïcs per això dona aquesta terbolesa tant característica de l'estil i aporta una espuma molt densa i abundant. Són cerveses poc amargues, de baix caràcter de llúpol, en les que predomina clarament l’olor afruitada  del llevat weihenstephan, que recorda la banana, i a unes notes florals de roses, que la fa molt refrescant alhora que molt bebible. Aquest any, seguint la tradició bavaresa, li hem fet una doble decocció que consisteix en caramelitzar part dels grans de blat a foc viu. Aquesta tècnica aporta dolçor, color i un pas en boca més sedòs.

És una cervesa en la que, al contrari de la majoria d'estils on evitem el pòsit del fons, es recomana remoure bé el cul de l’ampolla per acabar de llençar tot el llevat acumulat en el fons ja que li donarà aquest caràcter afruitat tant característic.


Estil:  Weissbier
Presentació: ampolla de 33cl amb tap groc
Graduació alcoholica: 5,1º
Amargor: 16 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: gener 2020
Productor: Enric,  Lot: 19/09/19

Vota la weissbier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada