dilluns, 29 d’octubre del 2018

Gessamí

Les american wheat són una versió americana de la clàssica weissbier alemanya, feta amb blat en comptes d'ordi, i a on el llevat neutre americà deixa que el llúpol sigui el protagonista. Recentment i coincidint amb la moda de les ipas, les cerveses més amargues i llupolitzades, s'ha fusionat l'estil de les ipa amb el concepte de les cerveses de blat donant lloc a les anomenades wipas (white indian pale ale) on es combina l'amargor del llúpol amb el cos del blat que l'atenua deixant una agradable amargor.

Aquesta és una cervesa elaborada amb llúpol citra, que imparteix uns sabors i aromes cítric que juntament amb el llevat hefeweizen té també notes florals. És una cervesa fresca, suau, amb amargor continguda molt ben balancejada amb l'aportació del blat. La resta de les maltes son pàl·lides, fet que li atorga un color clar, i amb una lleugera terbolesa característica de totes les cerveses de blat. És una cervesa de glop llarg, lleugerament cítrica molt refrescant i bevible i bon record en boca. Ideal per aperitiu o acompanyament en àpats lleugers.

Estil: American Wheat
Presentació:ampolla de 33cl amb tap groc
Graduació alcoholica: 5,5º
Amargor: 30 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum:4-6º
Consumir preferentment abans de: gener 2019
Productor: Joan Gutiérrez,  Lot: 05/10/18

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada