La "saison" és un estil de cervesa que després d'estar a punt de desaparèixer, en els darrers anys s'ha convertit en una especialitat de culte dins el món cerveser. Es tracta d'una especialitat de temporada d'estiu que es produeix a Valònia, la part francòfona de Bèlgica. Originalment s'elaborava al final de la primavera per durar a través dels mesos d'estiu quan encara no existia la refrigeració. Havia de ser prou resistent com per conservar-se durant els mesos de calor, però no massa forta per ser resultar refrescant durant l'estiu. Ara s'elabora durant tot l'any en petites cerveseries artesanals valones, que reflecteixen els seus orígens com a casa rural. Algunes cerveseries artesanals dels EUA van recuperar l'estil i des de llavors s'ha popularitzat com una de les cerveses més singulars que es poden provar.
Aquesta cervesa fa servir un llevat especial que fermenta en un rang de temperatura més elevat que els altres, pel que resulta ideal per tenir-la fermentant quan arriba la calor. Durant la fermentació produeix èsters en abundància que li confereixen un sabor peculiar, entre frutal i floral com poques varietats.
Aquesta cervesa fa servir un llevat especial que fermenta en un rang de temperatura més elevat que els altres, pel que resulta ideal per tenir-la fermentant quan arriba la calor. Durant la fermentació produeix èsters en abundància que li confereixen un sabor peculiar, entre frutal i floral com poques varietats.
És una cervesa molt clara, fàcil de beure i apte pels no cervesers. Ideal com a aperitiu.
Estil: French saison
Presentació: ampolla mitjana amb tap daurat
Presentació: ampolla mitjana amb tap daurat
Graduació alcoholica: 5,5º
Amargor: 29 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 135 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 2 - 4º
Consumir
preferentment abans de: desembre 2018
Productor: Enric,
Lot: 14/6/2018
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada