Una gran cervesa escocesa de només tres graus. L’estil escocés es
caracteritza per una temperatura de maceració extraordinàriament alta (72º quan
el normal ronda els 64-66º) amb l’objectiu de produir cerveses amb molt cos i
un fort caràcter. Dolces i plenes, però sense l’escalf alcohòlic que afegeix
calor al cos. Per aquest motiu la petita és una cervesa ideal per l’estiu.
La seva baixa graduació permet consumir-la en quantitat, alhora que permet
gaudir d’una sensació en boca com si es tractés d’una cervesa molt superior. El
sabor de les maltes i l’aroma lleugerament fumat que deixa el llevat escocés la
fa una cervesa molt bebible.
No és extrany doncs que els cervesers americans hagin
revolucionat aquest estil, respectant els seus paràmetres, però innovant amb
llúpols que potencien el perfil refrescant. En aquesta línia més vanguardista, la petita és una escocesa d’estil americà, feta amb llevats
escocesos i llúpols dels EUA. Una sensació en
boca ben plena i una amargor fina però duradora. Ideal entre àpats o com
aperitiu.
Estil: scottish 60
Presentació: ampolla mitjana amb tap platejat
Graduació alcoholica: 3,0º
Amargor: 20 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 108 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 8-10º
Consumir
preferentment abans de: setembre 2018
Productor: Enric,
Lot: 29/5/2018
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada