La Imperial stout té el seu origen en la cervesa anglosaxona
que es feia al segle XVIII per exportar a la russia imperial dels
tzars. Era una cervesa negra amb un gran treball de maltes destinada a les èlits dominants de la Russia pre-boltxevic, la
noblesa i la cort del Tzar, que omplien els salons de ball i "les soireés" tan ben retratades per Tolstoi a Anna Karenina. La Russia imperial a la hora de fer ostentació sempre va mirar a Europa, i les cerveses fosques,
profundes i alcohòliques que feien els anglesos eren les predilectes pels homes en els clubs socials de la noblesa.
Aquest estil històric ha perdurat fins avui amb poques variacions i aquest mes li fem tribut per als socis amants de les bones cerveses negres. En nas és sent profunda i alcohòlica amb notes de xocolata, recordant els bombons alicorats. En boca apareixen prunes, nous, panses, café i xocolata, amb una gradable sensació d'escalf a la panxa. El retrogust que deixa és d'una agradable i dolça amargor.
És una cervesa per guardar, quan més temps tingui més millorarà, i treure en ocasions especials. No necessita fred. Es beu atemperada. I és ideal com a postre o copa de mitja tarda, o també, per acabar la nit.
Estil: imperial stout
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Graduació alcoholica: 9º
Amargor: 85 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 166 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 12-14º
Temperatura òptima de consum: 12-14º
Consumir preferentment abans
de: 2020
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada