dilluns, 1 de maig del 2017

Neipa

La cuinada oberta d'aquest any la vam dedicar a un dels estils més novedosos i vanguardistes del món cerveser. Es tracta de les New England indian pale ale, conegudes com a neipas per les sigles del seu nom. L'origen d'aquest nou estil es situa a New England, l'estat més al nord de la costa atlàntica dels EUA. 

Què és una neipa i quins aspectes novedosos aporta al panorama cerveser? D'entrada cal dir que és una cervesa tèrbola per l'ús de flocs de civada, normalment usada per donar cremositat a les cerveses negres. 

D'altra banda, es tracta d'una indian pale ale, és a dir, amargor molt present i un intens aroma a llúpol de notes tropicals que s'aconsegueixen afegint llúpol durant la fermentació. Aquesta tècnica, certament novedosa s'anomena biotransformació de l'aroma per que els llevats, sempre afamats de lípids, es mengen els olis aromatics que contè la flor del llúpol, els metabolitzen en el seu organisme i expulsen altres compostos aromàtics que recorden a fruites tropicals.

La combinació de l'amargor amb la cremositat i sedositat de la civada dona com a resultat una cervesa d'amargor cítrica i tropical. Digueu-nos frikis però s'havia de provar i creiem que el resultat agradarà als socis més amants del llúpol. Si és així, la incorporarem al catàleg anual per aquestes dates.


Estil: new england indian pale ale
Presentació: ampolla de 33cl amb tap blau verd
Graduació alcoholica: 5,5º
Amargor: 45 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 176 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum:  4-6º
Consumir preferentment abans de: juliol 2017
Productors: Pablo, Enric, Joan Guti, Joan Borrell, Marc, Geòrgia, Oriol,  
Lot: 21/1/2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada