dimecres, 5 d’octubre del 2016

Popeie


Un any més, amb l'arribada de la tardor , podem saborejar una scottish strong, popularment anomenada wee heavy. Les escoceses són cerveses denses, profundes, càlides, molt maltoses i poc o gens amargues.
 

El seu rang alcohòlic es situa en la banda alta, entre els 6,5 i els 10º, que s’aconsegueixen amb un llarg macerat amb molt cereal i la mínima aigua per aconseguir un most dens i caramelitzat, que encara es concentra més degut a una llarga cocció que el deixa més caramelitzat. Aquest most tan ple de sucres es sotmet a una intensa i llarga fermentació per aconseguir un perfil net clarament maltòs i càlid amb aromes de mora i figa.



La Popeye beer és un bon exemple d’aquest estil. Amb els seus 7º compleix amb la dita escocesa de que recordes la primera que veus però mai no recordes la última. És una cervesa que requereix haver dinat o sopat abans de prendre-la i que no vol pressa, cal saborejar-la a poc a poc disfrutant del regust de les maltes darrera cada glop.


Estil: scottish strong
Presentació: ampolla de 33cl amb tap taronja
Graduació alcoholica: 7º
Amargor: 26 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 300 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum:  12-14º
Consumir preferentment abans de: desembre 2017
Productor: Enric,  Lot: 3/1/2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada