dimecres, 11 de març del 2015

Com netejar les ampolles?


En el procés d'envasat de la cervesa les ampolles s'esterilitzen per evitar que els microorganismes puguin alterar les condicions i el sabor. L'agent esterilitzant funciona per contacte durant uns segons, temps suficient per a garantir un envàs asèptic però insuficient davant la presència de residu sec enganxat al vidre. Per això, cada ampolla s'examina abans del procés d'envasat descartant les que no estan netes. Aquestes necessiten d'un procés de desincrustació amb sosa càustica que és llarg i costòs en temps.

Per això és tan important, que retorneu l'ampolla neta. És la clau que permet mantenir uns costos baixos que al cap i a la fi, paguem entre tots. Com es neteja l'ampolla?

El secret d'uns envasos nets és l'esbandit immediat quan l'ampolla es buida per evitar que les restes solidifiquin. Si pel que sigui han quedat restes d'un dia per altre, llavors cal fer-ho amb aigua calenta i si cal agitant vigorosament l'ampolla amb el dit posat al cap perquè no s'escapi l'aigua. Si l'ampolla presenta taques exteriors, sovint ditades d'haver menjat mentre s'agafa l'ampolla, cal ensabonar-la exteriorment per deixar-la a punt per un nou servei. Si es pot, deixar-la escórrer de cap per avall és el millor.

L'ús de rentaplats sovint és contraproduent perquè usa abrillantador que queda adherit a les parets del vidre i actua com antiespumant, cosa que no ens interessa en la cervesa.

En definitiva l'ampolla ha de quedar com per beure-hi aigua sense recança. Tota ampolla que no estigui en condicions òptimes d'envasat perd el seu valor de fiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada