dijous, 7 de novembre del 2013

Brown porter amb garrofa
Una altra cervesa típicament tardoral de caràcter suau, dolç i agradable al paladar. Les porter són cerveses negres on predominen les maltes per damunt de tots els altres ingredients. Dins aquest estil, la brown porter, és la menys fosca de les cerveses. El seu color marró intens s’aconsegueix amb maltes torrades i caramelitzades carregades de sucres no fermentables que sobreviuen al procés de fermentació i són les que li aporten el caràcter dolç.

En aquesta ocasió buscava ressaltar la dolçor terrosa de la garrofa, una tavella que malgrat ara es poc apreciada temps enrera s’usava com a succedani de la xocolata. D’entre les maltes presents en aquesta cervesa hi ha una important presencia de malta xocolata, una malta d’ordi que té uns aromes que recorden al cacau i que es barregen amb el gust la garrofa de forma molt bona.


Aquesta és una cervesa de tres glops malgrat la seva graduació. Per gaudir-la bé no convé que estigui massa freda. Se li aprecien aromes de nous, castanyes i cacau i una sensació en boca agradable que la fa molt bebible a totes hores.

4,9º alcohòlics, 150Kcal/ampolla de 33cl
Servir a 14º

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada